maskeli allâme

maskeli allâme

31 Mayıs 2011 Salı

Yeryüzünden Notlar 4

Yalnızız. İstediğimiz kadar insan olsun çevremizde ve bir o kadar da sevgilimiz... Ne farkeder ki akşam sohbet ettiğimiz yahut sabah beraber uyandığımız kişilerin adını bile bilmiyoruz yada bilmek istemiyoruz. Akşama kadar mutsuz olduğumuz saçma sapan işlerde vakit geçirip sabaha kadar mutlu olduğumuzu sandığımız yada mutlu değilim ama ne yapayım vakit böyle geçiyor dediğimiz işlerle zamanı öldürüyoruz. Sözde dert ortağı olarak bir şişeyi kendimize arkadaş ediyor yahut geceyi beraber geçireceğimiz kadını(erkeği) tartıyoruz gözümüzde, sonuç; sıfıra sıfır elde var sıfır felsefesinden hareketle "aman beee" diyip aldırmıyoruz ve sahte renklerle hayatımızı boyamaya çalışırken elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.

Bir süre sonra duyarsızlaşmaya başlıyoruz, gözlerimiz boş bakmaya, ellerimiz tutmamaya, kulaklarımız duymamaya ve beynimiz boşalmaya başlıyor. Akşamdan kalmanın ağrısı başımıza vurmasa kafamızın yerinde oluduğunu dahi hatırlamıyoruz.Dini felsefemizi bir kenara bırakın insanlığımızı unutuyoruz. Yalnızlaşıyoruz, yalnızlaştırılıyoruz ve yalnız yaşıyoruz...

4 yorum:

  1. bence tüm samimiyetsiz ilişkiler, uyumsuzluk adına yaşanan sorunlar ya da rutin hayatın telaşesine zaman yetiştiremeyişimiz bir tarafa, yalnızlık bir tarafadır. biri "tek başınalık"tır, öteki ise "yalnızlık". biri insan mamülü, diğeri yaradılış anının ironisiyle fıtratımıza katıştırılmış bir nevi lanet. o yüzden yalnızlaştırılmaktan ziyade, yalnızlığımızın farkına varıyoruz sadece. an geliyor, kalabalıkların göbeğinde, hemen yanıbaşımızda duran yoğun boşluğu hissediyoruz. işte o, insanoğlu için tercih anıdır: ya onunla mücadele edecek ya da göz rengi misali kabullenecektir. kabullenmeyi bilenedir yalnızlık. mücadele edense her aldığı nefeste ölümlerden ölüm beğenecek, teselliyi farklı yataklarda, farklı yüzlerde ve her gece daha da çoğalan içki şişelerinde arayacaktır. hayatın ironisi bu kadar keskindir işte.

    YanıtlaSil
  2. Mefisto güzel açıladın da benimde seninde bulamadığımız birşey var.Bu öyle bir hastalık ki tedavisi yok olsa dahi tedavi olmak isteyen yok.

    YanıtlaSil
  3. mim'in var bende, yazmak ister misin?

    YanıtlaSil